Error message

Notice: unserialize(): Error at offset 79 of 86 bytes in UserController->attachLoad() (line 307 of /var/www/clients/client1/web15/web/modules/user/user.module).

Augustus 2017

 

Beste vriendinnen en vrienden in Rotary, beste Rotaracters en Interacters,

 

Ons Rotary wiel heeft een volledige draai gemaakt en een nieuwe ploeg staat klaar om samen met u te dienen en het verschil te maken.

In Frankrijk, in België en in Luxemburg beginnen de wijnboeren zich klaar te maken voor de nieuwe oogst. Laten we hetzelfde doen:

augustus moet de maand worden waar we de basis leggen voor de nieuwe ledenoogst, liefst jonge, dynamische en gemotiveerde kandidaten, ook dames.

Geef aan andere de kans om ons te vervoegen en onze clubs te versterken : een nieuw lid netto voor clubs tot 50 Rotariërs, daarboven 2 nieuwe leden net. Dit zouden de minimum moten zijn.

Het ledenaantal versterken is de taak van iedere Rotariër. Neem contact op met oude beursstudenten, met vroegere Yeppers.

Laten we ook onze vergaderingen attractiever en dynamischer maken ten einde de assiduïteit op te voeren. Het is moeilijk vriend te zijn met een lege stoel. We hebben niet alleen nood aan nieuwe jonge leden, maar we moeten ook de “anciens” behouden en motiveren. Verstevig de vriendschapsbanden teneinde ons devies “To Serve” waar te kunnen maken.

Voor talrijke leden is een Rotary club geen doel op zich. Het is gewoon een middel.

Essentieel.

Want, als we talrijk zijn, kunnen wij gemakkelijker een activiteit organiseren en elk van ons voert slechts een klein deel van het werk. Wij accepteren gewilliger om gedurende een uur glazen op te dienen dan een ganse dag!

Het aantal genereert een dynamiek en de bereidheid om deel te nemen aan acties.

Alleen vòòr een beklimming, vergt meer moed om te starten. Maar gedeelde beklimming is de moeite waard, de groep is gemotiveerd en zoals een beklimming, zorgt men voor elkaar en zal dan de top bereiken, veel voldoening geven.

Hoe vrolijker, hoe beter, verkondigt een bekend gezegde. Dit geldt ook tijdens de vergaderingen. Goede humor maakt de dingen veel gemakkelijker, zo veel makkelijker. Je hebt geen problemen, je ziet slechts oplossingen.

Eén essentieel punt: verantwoordelijkheden geven aan nieuwe leden. In hun hoek laten is een bon geven naar de uitgang. Maar hen grotendeels onmiddellijk betrekken kan men hen ontdekken, zij kunnen hun eigen omgeving aanspreken om hun nut te laten zien. Als ze lid geworden zijn, wil dit zeggen dat ze de kwaliteiten hebben, toch?

Dus, houdt ze niet tegen en moedig hen aan om te innoveren. De ouderen, op hun beurt, zullen zich discreter opstellen, maar zij zullen zorgen voor de volledige naleving van de ethiek in de ”Dienst aan de gemeenschap”.

Follow District 1630 on: